Hedy (1): Heerlijk vrijen met kinderen

12 mei aanstaande is het 50 jaar geleden dat de nu 85-jarige Hedy d’Ancona met haar toenmalige echtgenoot, de psychiater Guus de Boer, een opmerkelijk interview aan NRC Handelsblad gaven. Verslaggeefster Ineke Jungschleger bleef tot 4 uur ‘s nachts en schreef daarna een hele krantenpagina vol.

Nadat De Boer vrijmoedig kond had gedaan van zijn visie op het verschijnsel jaloezie, kwamen de kinderen van het stel ter sprake. “Ik ben erg erotisch, ik vrij vaak met ze, ook met Guus, of met anderen, dat vind ik heerlijk”, tekende de krant op uit de mond van d’Ancona.

Zoals bekend: Hedy stond aan de wieg van de Dolle Mina-emancipatiebeweging, is een van de oprichters van het feministische maandblad OPZIJ, is socioloog, auteur en was als PvdA-politicus onder meer staatssecretaris, Europarlementariër, Eerste Kamerlid en minister van WVC.

Ik vind het als een Testament van de Pers ook 50 jaar na dato nog wel van betekenis wat zij daar zegt en wat toen – al dan niet in bepaalde kring – kennelijk geaccepteerde praxis was. Daar probeer ik met anderen wat beter naar te kijken.

Wordt vervolgd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven