Hedy (11): Blijf van kinderen af

Wat zou ik het waarderen als de 85-jarige, door iedereen op handen gedragen PvdA-coryfee Hedy d’Ancona aan het eind van het leven één keer open terugkomt op de houding en praxis van vroeger, waarin zij publiek en smeuig aangaf dol te zijn op vrijen met de kinderen.

Niet om haar aan de schandpaal te nagelen maar om haar te begrijpen. En mocht ik het allemaal verkeerd zien, dan toch de vraag waarom Hedy, die de vaderlandse pers zo goed weet te vinden, nooit eerder rechtzetting van haar uitgesproken enthousiasme heeft verlangd.

Regeringscommissaris Mariëtte Hamer keurt ‘seksueel gedrag jegens kinderen’ af. Zij doet dat met de ogen van nu. Maatschappelijk en strafrechtelijk gezien en heel concreet, ook met betrekking tot de praxis van haar partijgenoot Hedy d’Ancona die ik als casus bij haar onder de aandacht bracht.

Wat zouden we, laten we ervan uitgaan dat het not done is om kinderen tot object van jouw erotische lusten te maken, nu nog van Hedy wensen?

  • Dat zij klip en klaar duidelijk maakt dat je als volwassenen met je tengels van kinderen af moet blijven.
  • Dat zij die nogal hardop verkondigde dat ouder-erotiek en vrijen met kinderen heerlijk bij elkaar passen, daarop op enigerlei manier terugkomt.
  • Misschien ziet ze termen om zich te verontschuldigen naar de kinderen die in dit verband ooit heeft aangeraakt en gebruikt.
  • Dat ze ook op dit vlak iets van haar bekende reflectief vermogen laat zien, ervan uitgaande dat ze – achteraf – zelf ook niet trots is op het gebruik danwel misbruik van jonge kinderen.

Om zo recht te zetten wat krom is. Voor de kinderen van vroeger en nu.

Omdat het een publiek figuur als d’Ancona, de grote knuffel van links Nederland, past.

Bij dat oude gevoel voor recht en maatschappelijke verantwoordelijkheid, dat boven ons eigenbelang uitstijgt.

Wordt vervolgd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven