In aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart maken Amsterdamse feministen, waaronder Hedy d'Ancona, de balans op. Hoe is het afgelopen feministisch jaar geweest. En wat moet er de komende tijd veranderen?

Hedy (13): Internationale Vrouwendag

In aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart maken negentien feministen in het Amsterdamse Parool de balans op. Hoe is het afgelopen jaar geweest, door de feministische bril bekeken? En wat moet er de komende tijd veranderen?

Onder de negentien Amsterdamse feministen voert dagblad Het Parool achter de betaalmuur ook Hedy d’Ancona (85) op. Zij is onder meer oud-politicus en tegenwoordig de onbetwiste knuffel partijcoryfee van de PvdA.

d’Ancona geeft desgevraagd in Het Parool aan dat er het aflopen jaar veel aandacht was ‘voor overtredingen in seksueel opzicht’. Zij noemt de dickpics van Overmars en de BOOS-aflevering over The Voice’.

Machtsmisbruik
d’Ancona vindt dat het onderwerp machtsmisbruik serieus is opgepakt en herinnert er in dit verband aan dat haar partijgenoot Mariëtte Hamer regeringscommissaris seksueel overschrijdend gedrag en seksueel geweld is geworden.

De belangrijkste verandering is in haar ogen ‘dat de daders als schuldigen werden aangewezen in plaats van het slachtoffer’.

Daarover nadenkend kom ik eveneens tot drie noties:

Ik hoop en ga er vanuit dat de 85-jarige Hedy zelf ook toejuicht dat er tegenwoordig meer aandacht is voor wat zij ‘overtredingen in seksueel opzicht’ noemt. Vanuit krantenbijbel Testament van de Pers denk ik dan ook terug aan hoe Hedy vroeger ‘heerlijk vrijen met kinderen’ een van de goede ervaringen vond om haar erotische behoeften te bevredigen.

Daarnaast ben ik benieuwd hoe Hedy aankijkt tegen de uitspraak van de door haar genoemde onafhankelijke regeringscommissaris Mariëtte Hamer over d’Ancona’s eigen seksuele praxis met kinderen. Met de blik van nu keurt Hamer ‘seksueel gedrag jegens kinderen’ vierkant af.

En nu we het toch over machtsmisbruik hebben zou ik van d’Ancona terug reflecterend een keer net zo publiekelijk als toen willen horen of zij zich in het aangaan van erotische relaties met kinderen als slachtoffer of als dader ziet.

Wordt vervolgd

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven