Hedy (2): Hier ga je niet prat op

In een doorwrocht artikel ‘Hoe bevrijdend was de seksuele revolutie?’, verschenen in HP De Tijd van 26 augustus 2005, wordt opnieuw het openhartige interview met Hedy d ‘Ancona en haar toenmalige echtgenota Guus de Boer aangehaald.

Hun ontboezemingen over vrijen met de kinderen (‘Ik ben erg erotisch, ik vrij vaak met ze, ook met Guus, of met anderen, dat vind ik heerlijk’), worden direct gevolgd door het ‘minstens zo bekende’ voorbeeld van kunstenaar Henk Jurriaans, die zichzelf (foto) als ‘levend kunstwerk’ tentoonstelde in het Amsterdamse Stedelijk Museum. Aan de Haagse Post vertelde hij in 1976 dat zijn zevenjarige dochtertje wel eens ‘aan papa’s lul mocht zuigen’.

Zelfs toenmalig FNV-voorzitter Wim Kok blies – op bescheiden wijze – zijn partijtje mee. We citeren nog steeds uit de longread van Bouwman. Aan Vrij Nederland vertelde Kok in 1975 dat hij tijdens een vakantie in Denemarken naakt had gezwommen. Vijf jaar later wilde Panorama van Kok weten of hij ook wel eens naakt door z’n eigen huis liep. Dat bleek niet het geval. Wel liet Kok trots weten dat hij niet schroomde om samen met zijn dochter onder de douche te gaan staan: ‘Op dat punt is er geen enkele remming.’

Het verhaal van Bouwman gaat over de ruïnes van de seksuele revolutie. Hij schrijft:

Seks met kinderen en alles wat daar zelfs maar naar riekt, wordt tegenwoordig weer even scherp veroordeeld als vóór de seksuele revolutie het geval was. Geen politicus of vakbondsleider gaat anno 2005 nog prat op het vrijen of samen douchen met z’n eigen kroost, en geen kunstenaar komt nog weg met het verhaal dat hij zich laat pijpen door z’n dochtertje. Nieuwe Revu zou direct door de politie in beslag worden genomen als er nog steeds blote foto’s van prille pubermeisjes in zouden staan, en een politieke partij die pedofilie wil legaliseren, zou daarmee haar electorale doodvonnis tekenen – en vervolgens moeten omzien naar permanente bewaking van het partijbureau.

Wordt vervolgd.

Bron: Roelof Bouwman, Hoe bevrijdend was de seksuele revolutie? In: HP De Tijd, 26 augustus 2005

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven